Zboží zakoupené v našem e-shopu nezasíláme do zahraničí.
Přepravcem Toptrans nezasíláme chlazené a mražené zboží (ani šlehačku a smetanu v tubě ani tetrapack), uzeniny, pečivo, ovoce a zeleninu.
Pěstování vína v Argentině má dlouhou historii. Imigranti z celého světa si přinášeli ze svých domovů rodinné tradice, ve kterých pokračovali a časem je přizpůsobovali místním podmínkám. Víno se stalo neodmyslitelným doplňkem každého pokrmu natolik, že roční spotřeba tohoto ušlechtilého nápoje stoupla na neuvěřitelných 150 litrů na osobu. To byl jeden z důvodů, proč Argentina nepovažovala víno za svůj vývozní artikl. Poněkud žádné nepřebývalo. Vinaři nebyli nuceni omezovat výnos a starat se o nadprůměrnou kvalitu svých výrobků. Mnohdy spíše naopak. Změna politické situace a ekonomických podmínek donutila stát k jinému uvažování a přístupu. Asi před 15 lety se tento začal starat o zhodnocení svých pokladů. Nejprve bylo nezbytně nutné přesvědčit místní obyvatele, aby nehleděli na víno jako na konzumní záležitost, ale aby si místo několika litrů stolního vína denně dopřávali lahvičku dobrého, lépe si jej vychutnali a naučili se tento nápoj brát jako požitek. Podařilo se. Motivovaní vinaři obrátili svoji pozornost na vývoz a jali se pěstovat vína odrůdová, snižovat výnos, zlepšovat technologii a starat se o zákazníky. Dnes přišla doba, kdy argentinské víno zaujímá přední místa v celosvětových soutěžích a stává se velice oblíbeným v mnoha vyspělých zemích.